Menu Premium

Killzone Shadow Fall is meer dan twee miljoen keer verkocht

Karim Shehata 29/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op 29 november verscheen de PlayStation 4 in Nederland. Dit was zonder enige twijfel de belangrijkste release ooit voor Guerilla Games, want de Amsterdamse ontwikkelaar had met Killzone Shadow Fall een launch-game in handen voor het gloednieuwe platform van Sony. Twee weken eerder hadden de Amerikanen echter al het genoegen om aan de slag te gaan met de PlayStation 4, waardoor zij al vanaf 15 november aan de slag konden gaan met Killzone Shadow Fall. De Europeanen en de Amerikanen blijken in de afgelopen twee maanden aardig bezig te zijn geweest met de game van Guerilla Games, want Killzone Shadow Fall is meer dan twee miljoen keer verkocht.

Dit heeft Sony deze avond bekendgemaakt. De first-person shooter van Guerilla Games heeft in de afgelopen twee maanden 2,1 miljoen Killzone Shadow Fall-exemplaren aan de man weten te brengen, waardoor een grof rekensommetje uitwijst dat ongeveer één op de twee PlayStation 4-bezitters de beschikking heeft over de shooter van Nederlandse makelaardij. De laatste keer dat Sony namelijk bekendmaakte hoeveel PlayStation 4’s er waren verkocht, kwam dit aantal uit op 4,2 miljoen. Guerilla Games mag dus erg trots zijn op de verkoopcijfers van de game, want in dezelfde periode verschenen ook onder meer Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4, FIFA 14 en Assassin’s Creed IV: Black Flag voor de next-gen console van Sony.

Shuhei Yoshida, de president van Sony Worldwide Studios, heeft deze avond gereageerd op de goede verkoopcijfers van Killzone Shadow Fall. “Ik ben zeer verheugd met het feit dat zoveel gamers plezier hebben met Killzone Shadow Fall, sinds de lancering van de PlayStation 4. Deze titel bewijst de creativiteit van het ontwikkelteam van Guerilla Games in Nederland en is daarom zeer representatief voor de kwaliteit van de Sony Worldwide Studios-games”, aldus een zeer tevreden Yoshida. De hoge pief van Sony gaf ook nog aan dat er op dit moment meer dan dertig games in ontwikkeling zijn bij Sony zelf en wilde daarbij nog de namen noemen van ondere andere DriveClub, InFamous: Second Son en The Order: 1886. “Sony Computer Entertainment zal continu de wereld van de PlayStation 4 verbreden door middel van de introductie van nieuwe titels”, besluit Yoshida.

Killzone Shadow Fall werd overigens niet overal met dezelfde warmte ontvangen. Daarnaast beschikken veel mensen over de Killzone Shadow Fall-bundel, welke geleverd wordt met onder meer een PlayStation 4 en de game in kwestie. Dit heeft de verkoopcijfers van Killzone Shadow Fall dus ook een steuntje in de rug heeft gegeven, waardoor we erg trots kunnen zijn op Guerrilla Games. Wat mij betreft mag de champagne dan ook open bij de Nederlandse ontwikkelaar.

Killzone Shadow Fall is meer dan twee miljoen keer verkocht

Killzone Shadow Fall is meer dan twee miljoen keer verkocht

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch