Menu Premium

PS Vita Slim is aangekondigd voor het Verenigd Koninkrijk

Gamekings Redactie 30/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen september kondigde Sony de nieuwe PS Vita Slim aan. De handheld werd daarmee vanzelfsprekend een stukje lichter, maar ruilde daarmee ook het OLED-scherm in voor een LED-scherm. Nu is er na ruim vijf maanden onduidelijkheid eindelijk nieuws over een eventuele Europese release, want de PS Vita Slim is aangekondigd voor het Verenigd Koninkrijk. Onze geliefde Britse vrienden kunnen dus al snel aan de slag met dit nieuwe apparaat.

De PS Vita Slim: wat is dit nu eigenlijk voor ‘n apparaat? In de basis is het gewoon een normale PS Vita, maar dan een beetje gemoderniseerd. Daarmee is ook automatisch het uiterlijk van Sony’s handheld aangepast. Het grootste verschil met de huidige PS Vita is toch wel het verschil in dikte. De PS Vita Slim is maar liefst twintig procent dunner dan zijn voorganger en daarmee is ook het gewicht teruggedrongen van 260 naar 219 gram. In totaal zal de PS Vita Slim vijftien millimeter dik zijn, waardoor deze dikte te vergelijken valt met bijvoorbeeld de sticks van je PlayStation 3-controller. Ook heeft Sony besloten om de nieuwe PS Vita Slim uit te rusten met 1GB opslagruimte. Het Japanse bedrijf is er van overtuigd dat dit genoeg is voor de PS Vita Slim.

Buiten Japan om was het nog niet mogelijk om de PS Vita Slim te bestellen. Nu kunnen de Britten binnenkort ook aan de slag met de PS Vita Slim, waardoor de handheld niet meer exclusief is voor de Japanners. Voorlopig is het echter nog niet bekend of Sony met de release in het Verenigd Koninkrijk ook meteen de rest van Europa meeneemt . Vanaf 7 februari is het mogelijk om de PS Vita Slim aan te schaffen, waardoor deze vanaf vandaag te pre-orderen is.

PS Vita Slim is aangekondigd voor het Verenigd Koninkrijk

PS Vita Slim is aangekondigd voor het Verenigd Koninkrijk

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch