Menu Premium

Tropico 5 is aangekondigd voor de PlayStation 4

Karim Shehata 30/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In augustus 2013 kondigde Kalypso Media aan dat Tropico 5 eraan zat te komen op de PC, Mac en de Xbox 360. In het vijfde deel is het natuurlijk ook de bedoeling om een tropisch eiland op te bouwen en bij te houden, zodat de mensen die op jouw eiland wonen tevreden kunnen zijn. Wanneer de game ergens in 2014 verschijnt, kunnen ook mensen die het bezit hebben over Sony’s next-gen console aan de slag met het onderhouden van eilanden, want Tropico 5 is aangekondigd voor de PlayStation 4. Dit heeft Kalypso Media door middel van een persbericht bekendgemaakt.

Tropico 5 zal de eerste game in de Tropico-franchise zijn die op een platform van Sony verschijnt. Voorlopig is het echter nog niet bekend of Tropico 5 ook de Xbox One gaat aandoen, maar de bezitters van een Xbox 360 kunnen in ieder geval wél aan de slag met de game. Daarnaast is er nog een primeur te vertellen rondom deze game, want Tropico 5 zal de beschikking gaan hebben over verschillende multiplayer-modi. Zo zal er coöperatieve modus aanwezig zijn voor maximaal vier spelers, terwijl er ook competitief tegen elkaar gespeeld kan worden.

Het verschijnen van Tropico 5 op een Sony-platform en het feit dat de game beschikt over verschillende multiplayer-modi, zijn beide nieuw voor de franchise. Om de game nog maar een stuk breder te trekken, is het nu mogelijk om lengte van jaren aan het roer te blijven staan van jouw eiland. Eerder kon je al enkele tientallen jaren de baas spelen van een eiland, maar in Tropico 5 is het mogelijk om je eiland door allerlei verschillende tijden heen te slepen. Zo kun je de overname van de Verenigde Staten door onder meer Nederland mee maken in de game en is het ook mogelijk om door de tijden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog heen te spelen. Om het allemaal wat dichter bij jezelf te houden, is het ook mogelijk om anno 2014 je eiland te runnen.

Zoals gezegd verschijnt Tropico 5 ergens in 2014 voor de PC, Mac, Xbox 360 en dus de PlayStation 4. Voorlopig is het nog stil wat betreft een release op de Xbox One, maar voorlopig maakt dat voor ons Nederlanders natuurlijk niets uit. De Xbox One lijkt hier voorlopig ook nog niet te gaan verschijnen, waardoor wij al blij kunnen zijn dat we überhaupt next-gen aan de slag kunnen gaan met Tropico 5.

Tropico 5 is aangekondigd voor de PlayStation 4

Tropico 5 is aangekondigd voor de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch