Menu Premium

Verschil in de schermen van de PS Vita is onmerkbaar volgens Sony

Karim Shehata 30/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder vandaag kondigde Sony aan dat de PS Vita Slim op 7 februari verschijnt in het Verenigd Koninkrijk. Deze Slim-editie brent onder meer 1GB aan opslagruimte met zich mee, maar levert ook het OLED-scherm in voor een LCD-scherm. Dit gegeven leidde eerder al tot verbazing en kritiek bij de pers en de gamers, want het OLED-scherm was volgens veel gamers juist zo prachtig. De LCD-technologie is echter erg vooruitgegaan volgens Sony, waardoor de PlayStation-maker dus heeft besloten om de PS Vita Slim uit te rusten met een LCD-scherm. Nu vond het Japanse bedrijf het na alle kritieken de hoogste tijd om met een reactie te komen, want verschil in de schermen van de PS Vita is onmerkbaar volgens Sony.

Dit zegt Fergal Gara, de managing director van Sony in het Verenigd Koninkrijk, in gesprek met VG247. De man zegt dat het LCD-scherm de handheld kan helpen verder te groeien, omdat er nu andere dingen aangepakt kunnen worden in de PlayStation Vita. “Toen we de PS Vita introduceerde met een OLED-scherm was dat het beste scherm wat we op dat moment in de handheld konden stoppen”, aldus Gara. “Het was een geweldig scherm en wanneer we met een LCD-scherm waren gekomen, had dit waarschijnlijk aangevoeld als een compromis”. Gara zegt later in het gesprek dat de LCD-technologie in de afgelopen jaren grote stappen heeft gemaakt. “Terwijl sommige mensen denken dat er een duidelijk verschil is tussen de twee schermen, denken wij echter dat dit verschil bijna onmerkbaar is”, aldus een vastberaden Gara. De managing director van Sony voor het Verenigd Koninkrijk geeft daarnaast aan dat het met het LCD-scherm mogelijk is geworden om de PS Vita Slim bijvoorbeeld minder te laten wegen. Gara sluit af door te zeggen dat er altijd middenwegen worden gezocht op het gebied van technologie en zegt te denken dat deze beslissing de enige juiste is geweest.

Op 7 februari kunnen we waarschijnlijk echt gaan kijken wat het verschil tussen de twee schermen daadwerkelijk is, want dat is het moment waarop de PS Vita Slim verschijnt in het Verenigd Koninkrijk. Naar verwachting zal de iets lichtere PlayStation Vita ook op die datum gaan verschijnen in de rest van Europa, waardoor wij dus ook in Nederland met de smallere variant van de handheld aan de slag kunnen gaan. Dit is echter nog niet officieel bevestigd door Sony.

Verschil in de schermen van de PS Vita is onmerkbaar volgens Sony

Verschil in de schermen van de PS Vita is onmerkbaar volgens Sony

 

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch